Tarta/clafoutis cu mure

Postat de Criss in Prajituri
5 Aug 2014 | 4873 vizualizari
Tarta/clafoutis cu mure

Ieri am primit o galetusa cu mure de cultura mari si frumoase, din care azi voi face iarasi un cheesecake la cererea lui Alex, dar am facut si o tarta. Ma rog, initial s-a vrut a fi un clafoutis insa am mixat prea mult ingredientele si compozitia a devenit prea spumoasa, astfel ca partea de jos arata ca un clafoutis insa partea superioara arata mai mult ca un pandispan. Cumva s-a separat in doua straturi cam asa ca si prajitura inteligenta. :D Asa ca i-am spus in final tarta cu mure. :D Foarte buna si aromata si daca murele n-ar avea samburii aceia suparatori, ar fi chiar perfecta. Oricum merge foarte bine la cafeaua de dimineata.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte 
  • 130 g faina
  • 300 g mure

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, pana se spumeaza si isi dubleaza volumul. Se adauga faina, laptele si frisca si se mixeaza in continuare. Se toarna tot amestecul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt . Se pun fructele si se da tava in cuptorul preincalzit. Se coace prajitura 30 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta/clafoutis cu mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clafoutis cu fructe de padure

Postat de Bucataras

Desert clafoutis cu fructe de padure

Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Unge o forma de tarta circulara cu unt, apoi pune fructele de padure pe fundul tavii. Eu am folosit o combinatie de afine, zmeura si mure. Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2014, 09:33
Cu mure nu am incercat.Cred ca e tare buna
la 05.08.2014, 09:36
E foarte buna, pacat ca au samburi.
la 05.08.2014, 09:40
Ce bine arata...cred ca gustul este pe cintste!
la 05.08.2014, 09:41
Cinste.
la 05.08.2014, 10:20
ce bunatate

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking