Tarte cu lamaie si bezea

Postat de ctlina in Dulciuri
8 Mai 2016 | 2552 vizualizari
Tarte cu lamaie si bezea

O reteta clasica din bucătăria franceză - poate fi cu bezea sau fara . Este numita Lemon pie în SUA si este foarte populara în statele din sud și in California. Există mai multe tipuri de tarte cu lamaie, dar trei tipuri principale : -lemon pie ( tartă cu lămâie tradițională ) -lemon meringue pie( tartă cu lamaie si bezea ) -key lime pie ( tarta cu lămâi verzi din Florida Keys ) Pentru Key lime pie se foloseste lapte condensat. Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece. Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 220 g de făină
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 75g zahăr pudră
  • 30 g migdale măcinate
  • sare

Pentru Lemon Curd (fără unt):

  • sucul de la 3 lămâi de preferință organice (aproximativ 15 cl de suc)
  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 140 g zahăr pudră
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • coaja de lamaie

Pentru bezeaua italiană:

  • 35 g de apă
  • 120 g de zahăr
  • 2 albușuri de ou

Mod de preparare

Se prepară Lemon Curd-ul:

Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă.

Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.

Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă bine cu un tel. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand . 

Acest preparat se poate pastra timp de aproximativ o saptamana in frigideR. într-un borcan etans.

 

Se prepară aluatul: 

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta. 

Se toarnă făina în ploaie într-un recipient. Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem un aluat neted. Lăsați aluatul timp de o oră în frigider. 

Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in formele de tarta. 

Înțepați cu o furculiță fundul formelor. 

Se dau la cuptor si se coc 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumenesc. 

Lăsați să se răcească.

 

Se prepară bezeaua italiană:

Se toarnă zahărul și apă într-o cratiță și se aduce la fierbere .

Verificați temperatura cu o sondă .

Cand zahărul ajunge la 100 ° C, începeti sa bateti spuma albusurile la puterea maximă .

Când ajunge la 120 ° C, reduceti viteza mixerului și adaugati in albusuri treptat siropul de zahăr .

Cand este incorporat, bateti albusurile la viteza maxima timp de 5 minute. apoi reduceti viteza și le bateti in continuare pana se răcesc complet. Puneți bezeaua într-o pungă de patiserie echipata cu un vârf de stea.

 

Montare : 

Se împarte crema pe fondurile de tartă . 

Se decorează cu bezea sau nu :) .  Coloram bezeaua cu ajutorul unui pistol cu gaz.

Dati la rece si asteptati 2-3 ore inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarte cu crema de lamaie si bezea(reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Tarte cu crema de lamaie si bezea(reteta video)

Etapa 1: Pun cele 5 oua intregi intr-un bol mare si le batut cu ajutorul unui mixer pana si-au schimbat culoarea spre galben deschis, apoi adaug zahar vanilat  si zahar tos putin cate...

Citeste continuarea

Tarte cu prune si bezea

Postat de vio_dreams

Tarte cu prune si bezea

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Punem aluatul pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2016, 21:23
bun bun
la 08.05.2016, 21:42
Placeee!
la 08.05.2016, 21:48
la 08.05.2016, 21:55
la 08.05.2016, 22:00
Oooooo astea's grozav de bune

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking