Tarte cu piure de mere si frisca

Postat de Julie in Prajituri
17 Sep 2010 | 4740 vizualizari
Tarte cu piure de mere si frisca

Ingrediente

 

Blat: 

  • 150 g faina,
  • 50 g migdale  macinate fin,
  • 1 galbenus,
  • 70 g zahar farin,
  • 100 g unt, 
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • coaja rasa de lamaie

Piure de mere:

  •  3 mere,
  • 20 g unt,
  • 3 linguri zahar farin,
  • 1 lingurita scortisoara

Crema: 

  • 2 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1 lingura crema de branza,
  • esenta vanilie

Decor:

  •  fulgi de migdale, scortisoara, frisca

 

Mod de preparare

Piure:
Merele se curata de coaja, se taie in bucati mai mari si se pun la fiert in apa pentru
7-8 minute. Se scurg de  apa ,se adauga unt, scortisoara, zahar farin  si se paseaza cu blenderul.
Crema:
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga faina , esenta , crema de branza si se mixeaza bine.
Blat:
Se face un aluat potrivit de moale din unt, zahar, galbenus de ou, lamaie si faina. Se garnisesc formele de tarta cu el si se inteapa cu furculita din loc in loc. Se umplu tartele cu o lingura cu crema , in mijloc se aseaza o lingura cu piure de mere si se presara fulgi de migdale. Se coc in cuptorul incins bine inainte ,timp de 20-25 minute.

Dupa ce se racesc bine se decoreaza cu frisca ,
fulgi de migdale si se presara scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu piure de mere si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu smochine si aroma de portocala

Postat de Oana

Prajitura cu smochine si aroma de portocala

Mixeaza galbenusurile cu zaharul si 2 lingurite de apa fierbinte, pana se albesc si se umfla Bate albusurile spuma cu un praf de sare...

Citeste continuarea

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2010, 10:30
ce frumoase si bune!
la 17.09.2010, 10:46
Ce ochioase si delicate sunt! Vin si eu la
la 17.09.2010, 10:48
Frumoase, frumusele
la 17.09.2010, 10:59
ce frumoase suntsi ce buneeee
la 17.09.2010, 11:10
cat de frumoase sunt

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking