Ingrediente
- un aluat de paine sau de pizza, eu am facut pizza si aveam aluatul clasic de pizza la indemana :
- 500 grame faina,
- 25 grame drojdie,
- sare,
- apa si ulei de masline.
- Pentru garnitura avem nevoie de :
- o ceapa mica ( echalote am pus eu ),
- un fir de ceapa verde,
- 2 linguri de smantana groasa de 30% grasime,
- 2 linguri de iaurt gras ,
- 200 grame de cuburi de kaiser ( lardons in franta ) ,
- o lingura de unt ,
- sare,
- piper,
- nucsoara
Mod de preparare
Preparare : se intinde o foaie subtire dreptunghiulara pe care o asezam intr-un vas termorezistent pensulat in prealabil cu unt.
Coacem foaia timp de 5 minute in cuptorul preincalzit la 210 grade. Intre timp ne ocupam de garnitura: taiem ceapa fasii subtiri si rondele cea verde. Intr-o tigaie punem untul si atunci cand s-a topit adaugam ceapa, o lasam 1-2 minute cat sa devina translucida si adaugam smantana, iaurtul, sarea, piperul si nucsoara si amestecam pana la omogenizare.
Turnam aceasta garnitura peste foaie si adaugam bucatelele de kaiser.
Se coace la 180 de grade pentru 15- 20 de minute pana se incheaga smantana si se rumenesc bucatelele de kaiser.
Este foarte aromata si consistenta, foarte buna atat fierbinte cat si rece. Noi am servit-o cu o salata mare asortata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte flambée" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|