Tarte rapide cu crema de oua

Postat de andaoana in Dulciuri
15 Mai 2015 | 2970 vizualizari
Tarte rapide cu crema de oua

Am vrut sa iasa ceva mai deosebit dar se mai intampla ca socoteala din targ sa nu se potriveasca cu cea de acasa . Am luat o reteta de pe un site care reprezenta o tarta traditionala portugheza , am urmat reteta pas cu pas , dar nu arata ca cele din poza. Dar azi am gasit una de pe un site portughez scrisa in engleza unde este data si reteta de aluat , asa ca ma voi apuca cat e curand din nou de treaba. Oricum reteta este foarte gustoasa si daca vreti sa o incercati eu vi-o recomand cu drag . Cat despre reteta traditionala portugheza voi incerca o alta si revin , nu ma las pana nu imi ies ca si cele din fotografii.

Ingrediente

  • -aluat de patiserie (linco)
  • -6 galbenusuri
  • -100 ml lapte
  • -350 ml frisca
  • -80 gr faina
  • -9 linguri zahar
  • -vanilie
  • -scortisoara
  • -coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Batem galbenusurile cu zaharul pe bain marin pana cand se topeste zaharul.

Laptele il amestecam cu faina si il adaugam treptat peste galbenusuri si mai fierbem pana cand se ingroasa .

Se face ca si o crema de ou .

Batem separate frisca si adaugam in ea treptata crema de oua amestecand cu o lingura de lemn sau spatula. Adaugam si aromele .

Aluatul il lasam la decongelat , eu am folosit aluat de foietaj Linco . Il desfacem din ambalaj si cu ajutorul unui pahar cu gura mare taiem din el bucati rontunde .

 Mie mi-au iesit 18 bucati .

Punem aluatul in forme de tarte sau briose si le dam la cuptorul incins pentru 10 minute.

Dupa cele 10 minute scoatem aluatul din cuptor si il lasam sa se lase . Al meu s-a umflat si nu mai aveam unde sa pun crema , asa ca le-am lasat sa se raceasca putin si s-au lasat .

Adaugam in mijlocul lor crema de oua cat incape si dam din nou la cuptorul incins pana se rumenesc frumos.

 Se servesc pudrate cu zahar praf. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte rapide cu crema de oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi cu jeleu de kiwi

Postat de simona72

Gogosi cu jeleu de kiwi

Faceti un aluat dospit din ingredientele mentionate mai sus, sau faceti ca si mine un alaut la masina de paine, ingredientele fiind puse in urmatoarea ordine: laptele caldut, ouale batute, uleiul,...

Citeste continuarea

Desert „Godina”

Postat de Zamfira

Desert „Godina”

Amestecăm brânza de vaci cu un ou, făina, grişul, esenţa de lămâie şi puţină sare. Compoziţia trebuie să fie moale dar totuşi consistentă. Dacă brânza de vaci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2015, 11:55
foarte bune
la 15.05.2015, 11:58
la 15.05.2015, 12:01
le-ai facut
la 15.05.2015, 12:06
Cred ca's doarte gustoase Frumoasa poza
la 15.05.2015, 12:06
da Cris le-am facut ,dar tot am un offf

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking