Tarte Tatin

Postat de Oana in Prajituri
13 Mar 2010 | 7859 vizualizari
Tarte Tatin

Un desert frantuzesc, intram usor in atmosfera :D iar luni il mancam la Paris :) By PapaBun

Ingrediente

  • 4 mere mari si dulci
  • 100 g zahar brun
  • 50 g unt
  • scortisoara
  • o foaie de aluat foietaj

Mod de preparare

Merele se curata, se taie in patru, se scot cotoarele si semintele, apoi se taie felii, nu rea subtiri.

Intr-o cratita ce va merge apoi la cuptor, se caramelizeaza zaharul, miscand de cratita sa nu se arda. Totul se face la foc mediu. Eu am folosit o tigaie mai mare antiaderenta, apoi am mutat totul intr-un vas de iena.

Cand zaharul s-a topit se adauga untul taiat bucatele si se omogenizeaza bine. Se adauga apoi merele si scortisoara si se lasa cateva minute, amestecand pe toate partile. Merele se inmoaie repede si vor lasa zeama. Am mutat apoi compozitia in vasul de iena si am asezat deasupra foaia de aluat foietaj.

Se pune vasul in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Dupa ce se scoate tava din cuptor, se aseaza deasupra un platou si printr-o miscare ferma se intoarce placintica, merele fiind acum deasupra.

Dupa ce se raceste se taie felii, se pudreaza cu zahar pudra, scortisoara si se serveste cu frisca sau inghetata.

Absolut delicios!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta Tatin cu gutui

Postat de vio_dreams

Tarta Tatin cu gutui

Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam apoi untul. amestecam pana se omogenizeaza. Curatam gutuile si le taiem feliute. Le punem in sosul caramel, adaugam scortisoara si lasam pe foc...

Citeste continuarea

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

Postat de Bucataras

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

1. Curata si scobeste merele in interior pentru a inlatura samburii; 2. Taie-le apoi pe jumatate si pune-le intr-un bol. Stropeste-le cu fresh de lamaie ca sa nu oxideze. 3. Pune zaharul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2010, 21:30
Super desertul asta! N-am un maimutoi de asta care ofteaza. Si nici unul care scoate limba de ciuda.
la 13.03.2010, 22:00
un desert bun
la 13.03.2010, 22:47
Miha, uite asta O sa ma gandesc la tine
la 13.03.2010, 23:04
bun, bun Stai ca n-am inteles cine il mananca la Paris?
la 13.03.2010, 23:30
Moi Plecam luni

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking