Tartine "Antipasti" rulate

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
9 Sep 2015 | 5344 vizualizari
Tartine "Antipasti" rulate

Veti epata invitatii cu aperitive Antipasti proaspete de casa, simple si usor de facut. Antipasto reprezinta primul fel de mancare la o masa in stil italian. Antipastele sunt echivalentele aperitivelor din bucataria romaneasca. Antipastele stimuleaza apetitul inainte de felurile principale de mancare. Orsicine poate sa faca antipaste acasa este deajuns putina imaginatie, pentru ca este un fel de mancare destul de usor de preparat si servit. Imbinarea ideală a gusturilor, aromelor cu aranjarea impecabilă a ingredientelor în compoziţii demne de penelul unui pictor, este obligatorie. Celebrul aperitiv italian pare ideal pentru zilele de vară. Modul cel mai tradiţional pentru a începe o masă în funcţie de stil italian serveşte un fel de mâncare plină de salam, prosciutto, COPPA, cacciatore, galantina, mortadella. Aveţi posibilitatea să le însoţească cu o varietate de legume în ulei, ouă de prepeliţă şi, fireşte, o paine buna. (sursa: http://www.retete-italiene.blogspot.de)

Ingrediente

  • 6 felii de pâine feliata fara coaja
  • 6 linguri de Ricotta
  • 2 felii de prosciutto
  • 2 lingurite de Tapenade – pasta de masline negre
  • 2-3 felii de roșie uscata în ulei de măsline

Mod de preparare

Cu un rulou intindem feliile de paine ca pentru un aluat, pana obtinem felii subtiri de 3 mm grosime.


Tartine cu Tapenade - 2 bucati:
Amestecam pasta de masline cu 2 linguri de Ricotta.
Ungem fiecare felie cu compozitia obtinuta si rulam incet cu atentie.


Tartine cu rosii uscate - 2 bucati:
Taiem marunt rosiile uscate si le amestecam cu 2 linguri de Ricotta.
Ungem fiecare felie cu amestecul obtinut si rulam incet cu atentie.

Tartine cu prosciutto- 2 bucati:
Ungem fiecare felie cu o lingura de Ricotta. Punem  desaupra cate o felie de Proscuiotto si rulam incet cu atentie.

Pe fiecare rulada am pus un pic din fiecare compozitie pentru a le identifica usor.

Dati la frigider pentru 30 de minute - ruladele se vor tăia mai usor

Puteti pastra rulourile intr-o cutie de plastic la frigider.
Taiati-le in felii fine si serviti imediat.

Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine "Antipasti" rulate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele din orez

Postat de panacris

Chiftele din orez

Acest preparat îl faceți atunci când mai rămâne o mână de orez de la vrei garnitură. Dacă nu atunci procedați în felul următor. Orezul se pune la fiert...

Citeste continuarea

Placinta de Paste cu spanac, branza si oua

Postat de rocsi_1612

Placinta de Paste cu spanac, branza si oua

Aluatul: Amestecati apa cu sare, pana ce aceasta din urma se dizolva. Cerneti faina intr-un bol, puneti in mijloc apa, uleiul. Incepeti si framantati, pana obtineti un aluat omogen....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2015, 20:52
Foarte bune
la 09.09.2015, 20:56
la 09.09.2015, 20:57
de ce "antipasti" ?
la 09.09.2015, 21:09
la 09.09.2015, 21:18
L-am scris in italiana : antipasto , antipasti la plural
Antipasto reprezinta primul fel de mancare la o masa in stil italian.
Antipastele sunt echivalentele aperitivelor din bucataria romaneasca.

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking