Tartine cu branza, nuci si pere

Postat de simona72 in Dulciuri
17 Oct 2015 | 2572 vizualizari
Tartine cu branza, nuci si pere

Pentru cina din seara asta am ales sa fac cateva tartine usurele si frumusele cu branzeturi. Daca nu ati incercat pana acum combinatia de branza cu fructe a venit timpul sa probati. Este un deliciu al bucatariei fraceze. Au sute de feluri de branzeturi si exista o poveste de dragoste interminabila intre ei si branzeturi. Cred ca in alta viata am fost frantuzoiaca:)) Aceste tartine sunt foarte versatile si se fac rapid. Folositi branzeturi Camembert, Roquefort, care se topesc la cuptor, dar care au gustul inconfundabil. Am inlocuit branza Roquefort cu traditionala noastra branza de burduf, neaparat una de calitate, care mi-a alinat pofta dupa branzeturile fracezilor:)) Pe Timea o rog sa puna mana la ochi...:))))

Ingrediente

pentru aluat:

  • 200 gr branza dulce de vaci(eu am avut facuta in casa)
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 ou
  • 100 ml lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina
  • 15 gr drojdie proaspata
  • pentru garnisit:
  • branza Camembert
  • branza de burduf
  • 1 para
  • 1 pumn de nuci

Mod de preparare

Puteti sa alegeti varianta de a face un aluat simplu de paine, sau alegeti varianta mea de a imbogatii putin reteta aluatului. Daca aveti o masina de paine va scuteste de munca, efort si timp. Eu o folosesc foarte des si este nelipsita atunci cand fac aluaturi. Se pun ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea scrisa mai sus. Trebuie sa tineti cont doar de unele mici amanunte: branza sa fie maruntita cu furculita, oul batut ca pt omleta si drojdia zdrobita intre degete. Lasam masina sa framante aluatul, iar daca mai este necesar, mai complectati cu 1-2 linguri faina, in functie de tipul de faina pe care-l folositi. Trebuie sa obtineti un aluat ferm si care se desprinde de peretii vasului in timpul framantarii. Lasati aluatul sa dospeasca 15 minute.

Pe masa de lucru sau pe o plansa de silicon, rasturnati aluatul si-l intinde cu sucitorul de grosimea unui deget. Decupati cu o forma rotunda tartine(eu am folosit o forma rotunda de mini-tarte).

Asezati discurile intr-o tava captusita cu hartie de copt. Dati tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 12-15 minute, pana sunt usor rumene. Taiem branzeturile in felii, pe cele pe care am pus branza Camembert am asezat deasupra felii de para, iar pe cele pe care am pus branza de burduf am pus nuci.

Am mai dat tava la cuptor pentru inca 5 minute, pana branzeturile sau inmuiat bine si usor au inceput sa „curga”. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu branza, nuci si pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca de orez cu branza

Postat de rocsi_1612

Budinca de orez cu branza

Spalam orezul in doua-trei ape, il punem la scurs. Laptele il punem la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot, adaugam orezul, il fierbem pana este patruns cam pe 3/4. Il luam de pe foc...

Citeste continuarea

Desert pasca traditionala

Postat de MotanLaOale

Desert pasca traditionala

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2015, 18:02
Wooow ce frumoase sunt!
la 17.10.2015, 18:05
Multumesc Camelya! sunt si delicioase daca esti fan branzeturi
la 17.10.2015, 18:10
Cica n-are nimic dulce,dar astea sunt sarate?
la 17.10.2015, 18:10
Eu zic pas
la 17.10.2015, 18:13
Astea nu sunt de dulce sunt de mancat n-am praji tu Cleme

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking