Ingrediente
- 200 g fasole
- o ceapa rosie
- 150 ml ulei
- sare, piper dupa gust
- cimbru, un varf de lingurita
- 3 felii de paine
- o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
- 2 masline
- cateva frunze de patrunjel
Mod de preparare
Fasolea se alege, se pune la inmuiat in apa calda. Apoi ( cam dupa 30-40 min), am pus-o la fiert cu sare si o jumatate de linguritade bicarbonat de sodiu pret de 30 minute. Cand fasolea a fiert pe jumatate, am scurs apa, am trecut fasolea pe sub un jet de apa rece si am pus-o din nou la fiert cu apa si cu sare. Cand fasolea este gata fiarta se da la rece. Cand s-a racit suficient se ia cu o paleta si se pune in blender, impreuna cu o ceapa ( rosie, am folosit eu), sare daca mai este nevoie, piper, cimbru. In timp ce am blenduit bine fasolea am adaugat uleiul in doua- trei etape. Va rezulta o crema de fasole foarte buna.
Tartinele: se ia trei felii de paine si se decupeaza cu o forma metalica ( eu am avut sub forma de floare). Le-am pus intr-o tigaie cu o lingurita de ulei care a fost incins, le-am tinut pe fiecare parte cate 30 secunde. Se pun tartinele pe farfurie. Crema de fasole se pune intr-un posh si se aseaza pe tartine. Se decoreaza dupa inspiratie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu fasole crema" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|