Ingrediente
- 150 g icre de crap
- 450 ml ulei de floarea soarelui
- 3 felii de pâine ( fără coajă ) înmuiate în lapte
- o lingură cu apă minerală
- o ceapă potrivită
- o lingură cu zeamă de lămâie
Mod de preparare
Într-un castron am pus icrele și am început să le mixez la viteză mică. Am adăugat un strop de lămâie și jumătate din cantitatea de ulei, câte puțin. Am stors bine pâinea înmuiată în lapte și am presărat miezul peste icre.
Am continuat să mixez, adăugând apa minerală și treptat restul de ulei. Ceapa am dat-o pe răzătoarea mică și am strecurat zeama amăruie, astfel obțind o salată cu o textură aerată și un gust fin. Am adăugat-o la final și am încorporat-o cu o spatulă.
Am pus salata la frigider pentru aproximativ o oră pentru a-și îmbina aromele, apoi am servit-o pe pâine prăjită. Deși multe persoane evită să le pregătească, icrele chiar nu sunt pretențioase, deci vă recomand să le pregătiți acasă de fiecare dată când vă e poftă. :) Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine rustice cu salată de icre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|