Tavalita

Postat de sufletista in Prajituri
25 Feb 2014 | 5376 vizualizari
Tavalita

Ingrediente

  • 300 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 200 g lapte
  • 60 g unt
  • coaja de portocala
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • Sirop
  • 250 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 50 g ciocolata
  • esenta de rom
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Blat -Mixam ouale cu zaharul pana devine ca o crema, adaugam untul, mierea si laptele treptat, amestecam pana ce se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si coaja de portocala, adaugam peste compozitia de ou si amestecam pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine dupa care o vom taia,

Sirop-Adaugam intr-un ibric untul, laptele si zaharul si punem pe foc mic pana ce se topeste untul, adaugam ciocolata si esenta la final, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Fiecare bucata o vom trece prin sirop dupa care prin nuca de cocos,

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura tavalita de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita de post

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...

Citeste continuarea

Desert tavalita de post

Postat de sufletista

Desert tavalita de post

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine. Turnam amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2014, 14:05
la 25.02.2014, 14:05
la 25.02.2014, 14:09
imi place mult prajitura asta!
la 25.02.2014, 14:13
la 25.02.2014, 14:17
Tare buna!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking