Ingrediente
- 100 g fulgi de ovăz
- 300 mL lapte de vacă sau vegetal
- 300 mL apă
- 2 linguri cu miere
- 2 banane
- 80 g merişoare uscate
- 80 g fulgi de cocos
- câteva migdale
- un praf de sare
Mod de preparare
Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Într-o cratiţă sau ibric punem fulgii de ovăz, laptele, apa şi praful de sare. Punem cratiţa pe foc şi amestecăm, la foc mediu, până când terciul se leagă - aproximativ 10 minute. La final, se adaugă mierea şi se amestecă bine. După ce ovăzul este fiert, împărţim terciul în trei porţii. Decorăm fiecare porţie cu felii de banană, merişoare, fulgi de cocos şi migdale tocate mărunt. Servim imediat sau după ce s-a răcit, în funcţie de preferinţe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Terci de ovaz cu banane si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|