Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun

Postat de RuxyRux in Mancare copii
20 Iul 2021 | 3392 vizualizari
Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun

Este terciul delicios de care nu ma pot lipsi la micul dejun, are un gust pur si simplu fabulos, salvati reteta ca merita!

Ingrediente

  • 1/2 pahar de fulgi fini de ovaz( mie imi plac cei de la Maroza bio)
  • 1 pahar si jumatate de lapte
  • 1 cub de unt( cam o lingurita plina)
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura sirop de artar
  • vanilie( zahar vanilat sau extract, ce doriti)

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie am pus untul, apoi l-am topit la foc mic, am adaugat imediat fulgii de ovaz si i-am amestecat bine cu grija sa nu se arda si dupa un minut am adaugat si laptele( un pahar plin, opriti restul de jumatate de pahar pentru final), vanilia, am omogenizat si am lasat fulgii sa fiarba in lapte in jur de doua, trei minute, timp in care am amestecat fara oprire.

2. Cand laptele a scazut aproape complet, am rasturnat terciul in farfurie si am pus deasupra restul de lapte rece( jumatate de pahar) zaharul si siropul de artar, apoi am amestecat si am potrivit gustul. Daca doriti sa il faceti mai zemos, mai adaugati putin lapte.

3. In acest moment daca doriti puteti pune deasupra fructe sau scortisoara sau gem, dulceata, , ce va inspira, mie imi place simplu, atat de mult.

O mare, mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Strudele cu mix de fructe

Postat de Ksenya

Strudele cu mix de fructe

visinele dupa ce le scoatem samburii ,presaram cu o lingura zahar tos , lasam 30 minute sa lasa sucul si le transferam  intr-o sita.Dupa ce s-au scurs le amestecam cu celelalte fructe ....

Citeste continuarea

Briose cu capsuni si arahide

Postat de Pungasa_Rogue

Briose cu capsuni si arahide

Briose: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Intr-un alt vas, se freaca untul cu zaharul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2021, 20:13
Bun bun
la 20.07.2021, 20:28
Motanasule , cam prea bun sa stii )), multumesc!
la 20.07.2021, 20:45
la 20.07.2021, 21:09
foarte bun si sanatos
la 20.07.2021, 21:33
Bun!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking