CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun

Postat de RuxyRux in Mancare copii
20 Iul 2021 | 940 vizualizari
Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun

Este terciul delicios de care nu ma pot lipsi la micul dejun, are un gust pur si simplu fabulos, salvati reteta ca merita!

Ingrediente

  • 1/2 pahar de fulgi fini de ovaz( mie imi plac cei de la Maroza bio)
  • 1 pahar si jumatate de lapte
  • 1 cub de unt( cam o lingurita plina)
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura sirop de artar
  • vanilie( zahar vanilat sau extract, ce doriti)

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie am pus untul, apoi l-am topit la foc mic, am adaugat imediat fulgii de ovaz si i-am amestecat bine cu grija sa nu se arda si dupa un minut am adaugat si laptele( un pahar plin, opriti restul de jumatate de pahar pentru final), vanilia, am omogenizat si am lasat fulgii sa fiarba in lapte in jur de doua, trei minute, timp in care am amestecat fara oprire.

2. Cand laptele a scazut aproape complet, am rasturnat terciul in farfurie si am pus deasupra restul de lapte rece( jumatate de pahar) zaharul si siropul de artar, apoi am amestecat si am potrivit gustul. Daca doriti sa il faceti mai zemos, mai adaugati putin lapte.

3. In acest moment daca doriti puteti pune deasupra fructe sau scortisoara sau gem, dulceata, , ce va inspira, mie imi place simplu, atat de mult.

O mare, mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Oua amestecate cu telemea si frunze de ceapa verde

Postat de gurita_ta2005

Oua amestecate cu telemea si frunze de ceapa verde

Branza se decupeaza cu niste forme mici pentru ornat,iar restul de branza se taie cuburi. Frunzele de ceapa verde se taie feliute subtiri,se pasreaza cateva pentru decor. Intr-o tigaie de...

Citeste continuarea

Omleta cu ciuperci fripte

Postat de Dya

Omleta cu ciuperci fripte

Taiem ciupercutele felii subtiri si le coacem pe tava de aragaz (direct pe flacara) atat cat sa se rumeneasca frumos Batem oul spuma, adaugam condimentele si omogenizam. Adaugam o picatura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2021, 20:13
Bun bun
la 20.07.2021, 20:28
Motanasule , cam prea bun sa stii )), multumesc!
la 20.07.2021, 20:45
la 20.07.2021, 21:09
foarte bun si sanatos
la 20.07.2021, 21:33
Bun!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking