Terina cu spanac

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
1 Mar 2010 | 14207 vizualizari
Terina cu spanac

Delicioasa, super rapida!

Ingrediente

  • 500 g spanac congelat
  • o ceapa
  • doi catei de usturoi
  • o lingura de ulei
  • un ardei gras rosu
  • o cana cu lapte
  • o cutie ricotta- 250 g
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • boia dulce

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se curata si se maruntesc la robot. Se incinge uleiul intr-o craticioara si se calesc ceapa si usturoiul pana se inmoaie, apoi se adauga spanacul si jumatate din cana de lapte. Se lasa 8-10 minute pe foc, amestecand din cand in cand. Se adauga, sare, piper si boia. Se ia craticioara de pe foc si se lasa putin la racorit. Se adauga ardeiul gras taiat cubulete, branza maruntita cu furculita si ouale batute cu restul de lapte. Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu si se lasa pana se incheaga bine, aproximativ 45 de minute. Se verifica cu o scobitoare.

Se rastoarna apoi terina pe un platou si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Terina de pui cu orez si legume

Postat de vio_dreams

Terina de pui cu orez si legume

Taiem pieptul de pui fasii.Orezul il acoperim cu apa si il lasam 10-15 minute apoi il scurgem. Morcovul il fierbem in prealabil doar atat cat sa ramana  crocant apoi il taiem cuburi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2010, 21:49
CE buuun! S-o pui din nou, de PAsti! O sa o fac!
Am furat laleaua!
Dar... ofer ghiocei, la schimb. Si zambile!
la 01.03.2010, 21:49
suna tare bine reteta asta,cred ca e tare delicioasa
la 01.03.2010, 23:03
Zambiluta am si eu, vezi? Dar n-am ghiocei, asa ca nu refuz Ma bucur ca va place Nu e pentru mofturosi...bineinteles ca Vlad nici nu s-a uitat la ea, Cata nici atat piticu' a papat ditamai felia calduta, era tare moale, eu pap maine, rece
la 02.03.2010, 01:05
Sotului meu i s-a pus pata pe ternie, si nu am facut niciodata!
Si la mine ar stramba Dany din nas, sunt sigura. Doar sa-i pun un kg de smantana deasupra.
Numai branza din asta se poate pune?
la 02.03.2010, 09:04
Ralu, merge si mozzarella si cred ca si telemea. Moama, cu smantana desupra nu m-am gandit

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking