Ingrediente
- 1 kg ficatei de pui
- 2 cepe
- un pachet de unt
- 2-3 fire de cimbru
- 2 fire de rozmarin
- 2-3 foi de dafin
- sare
- piper
- 3 linguri de coniac
- 5 linguri de fistic
- 10 g gelatina
- sos de afine (de la un borcan cu dulceata de afine)
Mod de preparare
Se taie ceapa marunt si se caleste in unt pana se topeste, apoi se adauga ficateii curatati si spalati. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si cimbrul, rozmarinul(proaspete) si dafinul, apoi se lasa la foc mic pana se patrund bine ficateii. Se lasa la racit, se scot firele de cimbru, rozmarin si foile de dafin si se mixeaza cu blenderul pana se obtine o pasta fina. Gelatina se pune in 100 ml apa la inmuiat, apoi se pune peste pasta de ficat. Se adauga apoi fisticul (se poate inlocui sau combina cu nuca macinata, dupa gust) si coniacul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune folie de plastic intr-o tava si se toarna amestecul, iar pe deasupra se presara fistic pana se acopera. Se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se scoate pe un platou, se feliaza si se stropeste cu sos de afine.
Aici este reteta Irinei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de ficat cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|