Ingrediente
- 10 oua fierte tare
- 1 pate de ficat
- sare, piper
- frunze patrunjel
- 100 g branza burduf
- 20 g crema unt
- masline negre fara sambure
- boabe piper, morcov
- maioneza (sau sos tartar)
Mod de preparare
Cantitatile se stabilesc in functie de nr. de persoane, 1 ou/pers. Se taie ouale fierte in doua, se scot cu grija galbenusurile si se piseaza marunt.
Amestecam galbenusurile cu pate, putina maioneza, sare, piper si se umple jumatatile de ou care se pun pe platou cu umplutura in jos in putina maioneza sau sos tartar (maioneza+ceapa verde+castraveciori murati taiati marunt+ smantana).
Din branza, crema unt, sare si piper, facem o pasta de branza si formam bilute. Cu o scobitoare , fixam bilutele pe ou. Punem cate o jumatate de maslina pe post de palarie. Din doua boabe de piper facem ochi, din morcov, nas. Punem frunze de patrunjel in jurul bilutei de branza, ca un guler.
Este un aperitiv foarte aspectos de care se vor minuna toti.
Daca ti-a placut reteta noastra "OM DE ZAPADA" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|