Spalam bine ciupercile, apoi le lasam in strecuratoare, la scurs.
Punem la incalzit un vas cu apa, un strop de sare grunjoasa si lasam sa fiarba. Cand atinge punctul de fierbere, adaugam malaiul, amestecand continuu cu un tel. Lasam sa fiarba.
Spalam bine verdeata, o tocam marunt.
Pregatim o tigaie mai marisoara, adaugam putin ulei de masline si un praf de sare grunjoasa, un catel de usturoi pisat. Adaugam verdeata tocata, oprind o mana de leurda tocata pentru mamaliguta.
Aproape de final, adaugam si leurda in mamaliguta fiarta, un praf de sare si 2 linguri cu ulei de masline. Omogenizam si mai lasam 3 minute pe foc, apoi turnam mamaliguta intr-o forma termorezistenta si o lasam la racit. Dupa ce s-a racit, portionam cuburi potrivite.
Adaugam ciupercile peste verdeata din tigaie, lasam focul la iute sa sfaraie si ciupercile, sa se rumeneasca, sa nu apunce inca sa lase apa.
Dupa ce s-au rumenit usor, adaugam vinul, lasam sa fiarba bine pana se evapora alcoolul. Mai adaugam putin ulei de masline, sare si piper cu lamaie.
Pregatim o tigaie grill, presaram ulei de masline, sare grunjoasa, rozmarin si putin piper cu lamaie, un catel de usturoi. Adaugam cuburile de mamaliguta, dam focul la iute sa se rumeneasca bine, apoi reducem focul si adaugam ciupercile cu sos. Lasam cateva minute pe foc, apoi dam deoparte.
Servim direct in tigaie ca sa se pastreze calda.