Pulpele se spală, se curăță bine și se prăjesc ușor, pe ambele fețe, la foc mic, acoperit, în ulei de floarea soarelui.
Între timp se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală și se feliază subțire.
Se spală roșia și se feliază.
Ciupercile se scot din cutie, se clătesc în câteva ape și se lasă la scurs, în strecurătoare.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.
Când pulpele de pui s-au pătruns și rumenit ușor pe ambele fețe, se adaugă în tigaie ceapa verde tăiată rondele și usturoiul. Se pune capacul și se lasă tigaia la foc mic, până ce se înmoaie legumele.
Se adaugă apa (supa concentrată) și feliile de roșii, după care se mai lasă tigaia pe foc mic, acoperit, încă 5-6 minute. Se adaugă ciupercile și încă 3-4 linguri de supă concentrată. Se mai fierb ingredientele acoperit, încă 8-10 minute.
Separat se amestecă smântâna cu o lingură de amidon alimentar, se subțiază, dacă este cazul, cu 2-3 linguri de apă (supă concentrată) după care se toarnă în tigaie, peste celelelalte ingrediente. Se fierbe totul, acoperit, încă 5-6 minute, după care se ia capacul și se mai lasă tigaia pe foc mic, ca să mai scadă puțin sosul.
Când sosul a scăzut și prin înțepare cu furculița se constată că pulpele sunt bine pătrunse, se condimentează mâncarea cu sare și piper, după care se ia tigaia de pe foc.
Pulpele se servesc fierbinți, cu sos și ciuperci, peste care se presară pătrunjel tocat. Cine vrea, poate servi mâncarea cu un boț de mămăliguță caldă alături.