Ingrediente
- 1 conserva de fasole boabe rosie (800g)
- 1 conserva de porumb
- 200ml pulpa de rosii
- 1 ardei capia
- 1 ardei gras verde
- 3 cepe mici
- 200g salam chorizo
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita busuioc
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita rasa praf de chilli
- 3 foi de dafin
- 3 linguri ulei
- 200ml apa
Mod de preparare
Daca nu sunteti fani mancarurilor picante, va recomand sa puneti mai putin praf de chilli.
Ceapa se taie marunt si se caleste in cele 3 linguri de ulei. Se adauga salamul chorizo feliat subtire pana ce acesta isi schimba putin culoarea. Se adauga ardeiul taiat cuburi si porumbul. Se acopera si se lasa la fiert pentru aproximativ 10 minute.
Dupa ce au fiert, se adauga sucul de rosii, usturoiul maruntit, foile de dafin si toate mirodeniile. Se amesteca si se gusta. Atentie la chilli.
Se adauga si fasolea si se fierb impreuna pentru aproximativ 5 minute, dupa care se adauga apa. Se acopera si se mai tin pe foc pentru aproximativ 10-15 minute, pana cand toata compozitia devine putin mai uscata.
Sa aveti pofta!
Pentru mai multe detalii puteti accesa: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/03/tigaie-picanta.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie picanta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|