Tigara comestibila si ceasca de cafea

Postat de epurasha2bb in Dulciuri
2 Apr 2016 | 3041 vizualizari
Tigara comestibila si ceasca de cafea

Pai intr-o zi am aflat ca o colega si prietena draga mie va pleca spre un alt loc de munca pe o functie mai mare. E fumatoare ea si mi-e tare simpatica, asa ca la plecare am vrut sa-i ofer ceva dulce ca doar era mare fan :) a plecat cu amintiri frumoase. Ce am construit eu aici au fost niste tigarete cu interior brun pufos dintr-o combinatie de blat cu cacao pufos si ciocolata de casa invelit apoi in pasta de zahar.In cazul cescutelor de cafea, am folosit ciocolata de casa neagra si la mijloc alba. Am imbracat in pasta de zahar. Am facut totul pe fuga, dimineata inainte de a pleca la serviciu, daca aveti timp sa faceti decoratiuni mai atente si delicate ar iesi si mai dragut, dar eu zic ca ideea e buna si v-o zic ca sa nu o uit:)

Ingrediente

  • 1 brocan de unt de cacao bio de 200g
  • 1 punguta de cacao pudra de calitate
  • miere
  • 1 punga lapte praf
  • 2-3 prajiturele tip Barni cu lapte
  • 1 cutiuta de pasta de zahar de la Dr Otker
  • 1 varf de cutit de scortisoara si 1 varf de cutit de turmeric;
  • zahar pudra 2-3 linguri pt.intins foaia de pasta de zahar pe masa;

Mod de preparare

Mai intai topim untul de cacao care are timp de topire foarte mic, se pune borcanelul intr-un vas cu apa fierbinte si se lichefiaza rapid.Sau se razuieste si se topeste in craticioara la bain marie.

Apoi in 2 vase diferite impartim untul de cacao in mod egal, fiindca vom face 2 parti, una alba si una neagra.

In principiu se amesteca in unul din vase untul de cacao topit cu pudra de cacao si apoi se adauga putina miere, in functie de cat de dulce doriti sa fie ciocolata neagra.

Eu am impartit cantitatea de 200 g unt de cacao pentru 2 compozitii diferite si am folosit asa: 100 g unt +70 g pudra cacao+ 3 linguri miere pentru ciocolata neagra de casa si 100 g unt +70 g lapte praf + 4-5 linguri miere, pentru ciocolata alba de casa.

 In vasul al doilea operatiunea este la fel doar ca pudra de cacao se inlocuieste cu laptele praf si apoi se adauga miere.Se amesteca bine bine pana se face o pasta cremoasa , fina, nu este deloc nisipoasa cum am simtit in alte retete de ciocolata de casa alba.Aceasta e super delicioasa.

Untul de cacao l-am gasit la raionul de produse bio din supermarket si era 12 lei.

Modul de preparare pentru ciocolata neagra e casa cu unt de cacao, l-am gasit aici :http://www.razvananton.ro/ciocolata/  , apoi mi-am lasat imaginatia mea sa faca mai departe combinatii.

Am pregatit niste forme de silicon ca pentru briose si am turnat in ele intai ciocolata alba si apoi pe cea neagra si le-am dat la rece.

Cand au fost gata, le-am scos din forme , ies super usor, apoi le-am imbracat in pasta de zahar din care am modelat si o toarta mica, facand o cescuta.Deasupra am combinat 2 rulouri mici de pasta de zahar , unul alb simplu si unul in care am presarat putina scortisoara si apoi le-am asezat deasupra, dand senzatia unei cafele cu caimac deasupra.

Separat am pregatit si tigaretele comestibile.Se ia prajiturica Barni cu lapte sau daca aveti vreun blat cu cacao ramas , vreun muffin facut in casa cu cioco, orice blat pufos cu cacao, se amesteca cu putina ciocolata neagra ramasa de la cescute si se face un rulou care se imbraca in pasta de zahar, din nou,  alba pentru tigara si varianta cu putin turmeric si scortiosara pentru bucatica ce imita filtrul.Se servesc impreuna, tigara si cescuta de cafea. 

Garantat un zambet si un gust delicios.

Sa mananc acest tip de ciocolata a fost savuros, ca si cand as fi mancat o ciocolata belgiana de calitate! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tigara comestibila si ceasca de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu ness si krant

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu ness si krant

Blat: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Peste albusuri se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Apoi faina si nuca...

Citeste continuarea

Terina de clatite

Postat de sufletista

Terina de clatite

Clatite:intr-un bol adaugam ouale, laptele,ulei si amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam treptat faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat, sarea, praful de copt.la final adaugam esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2016, 17:06
frumoase
la 02.04.2016, 18:00
la 02.04.2016, 18:06
la 02.04.2016, 19:21
super idee




la 02.04.2016, 19:40
Mersi

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking