Timballo bianco

Postat de Geanina87 in Paste
11 Sep 2012 | 68854 vizualizari
Timballo bianco

Ingrediente

  • 250 g paste
  • prosciutto cotto
  • mozzarella (cubulete)
  • cascaval (optional)
  • sos bechamel
  • Sosul bechamel:
  • 60 g unt
  • 600 ml lapte
  • 50 g faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Incepem cu sosul bechamel: Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca in continuu cu un tel. Separat, punem laptele la fiert, dupa care il adaugam putin cate putin in compozitia de unt si faina. La final punem sare si piper dupa gust.

Se fierb pastele in apa cu sare, se scurg de zeama si se amesteca cu sosul bechamel, prosciutto, mozzarella si cascavalul, toate taiate cubulete. Compozitia astfel obtinuta se da la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 30-35 minute, pana cand se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Timballo bianco" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spaghete cu chiftele si sos de rosii

Postat de CameliaComan

Spaghete cu chiftele si sos de rosii

Prima data taiem ceapa pestisori si o punem intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei.Punem un praf de sare iar apoi taiem feliute subtiri 2 catei de usturoi si ii punem in tigaie.Lasam la foc...

Citeste continuarea

Couscous-ul bunicii

Postat de Mutulica

Couscous-ul bunicii

După ce se uscau biluțele de couscous, acestea erau spălate în două ape intr-o  oală mare ( bunica mea a avut patru copii și nu avea oale mici) și amestecate cu mâna....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2012, 16:15
eu as zice sa incepem....sa mancam
o reteta excelenta
la 11.09.2012, 16:16
laura lasami si mie
la 11.09.2012, 16:16
Sufletel,las, las )))
la 11.09.2012, 16:18
Nu ştiu ce-o însemna în italiană ce spui tu dar eu ştiu să mănânc pe româneşte Şi cred că-i cea mai bună traduce o farfurie golită
la 11.09.2012, 16:20
Vreau si eu o portie. Cum se spunea mai sus...denumirea ca denumirea dar cand citesc ingredientele = papa buna

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking