Tiramisu reţetă italiana

Postat de Toamna07 in Prajituri
27 Apr 2012 | 8882 vizualizari
Tiramisu reţetă italiana

Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian,delicios si fin ,apreciat nu doar de italeni ci si de romani.Nu cred ca exista restaurant care sa nu aiba in meniu aceasta prajitura deosebita.

Ingrediente

  • 2 pachete mari de piscoturi
  • 750 gr de mascarpone (3 cutii)
  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 400 ml.frisca lichida
  • 4 vanilii bourbon
  • 15 lingurite cafea
  • 2 plicuri cu cappucino sau cateva lingurite de lichior amareto
  • 1 lingurita esenta de migdale

Mod de preparare

Tiramisu reţetă italiana

Se pune  la fiert 1,5 litri de apa cu zahar si cafea pana fierbe in clocote.

Separam galbenusurile de albusuri si folosim doar galbenusurile pe care le mixam impreuna cu cele 8 linguri de zahar,adaugam vaniliile si batem in continuare pana obtinem o crema. Intr-un bol adaugam frisca si o mixam tare .

Crema de branza Mascarpone o punem intr-un castron si o frecam cu o lingura de lemn pana capata o consistenta fina ;adaugam putin cate putin peste crema de galbenusuri ;urmeaza sa-i adaugam  frisca amestecand de sus in jos ,sa ramana pufoasa .    

Strecuram cafeaua,punem esenta ,cappucino sau cateva linguri de lichior amareto .Prin  aceasta cafea aromata  trecem fiecare piscot in parte si incepem sa-i asezam intr-o tava mare cu peretii inalti, patrata sau dreptunghiulara .Punem piscoturile cu partea glazurata in sus.Dupa ce am pus primul strat de piscoturi asezam o parte din crema,uniformizam si repetam procedeul pana la ultimul strat de piscoturi(3 straturi piscoturi si doua parti de crema ).  Dam prajitura la frigider pentru cateva ore. O scoatem si o pudram cu cacao din belsug.  

Va sfatuiesc sa nu modificati reteta cumparand o crema de branza mai ieftina pentru ca gustul nu o sa mai fie la fel.  

Spor la treaba !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă italiana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu zmeura si lamaie

Postat de Creatsa

Prajitura cu zmeura si lamaie

Blat: Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol incapator mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana acesta se topeste si rezulta o...

Citeste continuarea

Minitarte cu capsuni

Postat de timea

Minitarte cu capsuni

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2012, 20:08
bun
la 27.04.2012, 20:25
foarte bine ti-a iesit
la 27.04.2012, 20:41
la 27.04.2012, 20:52
la 27.04.2012, 21:13

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking