Tiramisu reţetă italiana

Postat de Toamna07 in Prajituri
27 Apr 2012 | 8841 vizualizari
Tiramisu reţetă italiana

Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian,delicios si fin ,apreciat nu doar de italeni ci si de romani.Nu cred ca exista restaurant care sa nu aiba in meniu aceasta prajitura deosebita.

Ingrediente

  • 2 pachete mari de piscoturi
  • 750 gr de mascarpone (3 cutii)
  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 400 ml.frisca lichida
  • 4 vanilii bourbon
  • 15 lingurite cafea
  • 2 plicuri cu cappucino sau cateva lingurite de lichior amareto
  • 1 lingurita esenta de migdale

Mod de preparare

Tiramisu reţetă italiana

Se pune  la fiert 1,5 litri de apa cu zahar si cafea pana fierbe in clocote.

Separam galbenusurile de albusuri si folosim doar galbenusurile pe care le mixam impreuna cu cele 8 linguri de zahar,adaugam vaniliile si batem in continuare pana obtinem o crema. Intr-un bol adaugam frisca si o mixam tare .

Crema de branza Mascarpone o punem intr-un castron si o frecam cu o lingura de lemn pana capata o consistenta fina ;adaugam putin cate putin peste crema de galbenusuri ;urmeaza sa-i adaugam  frisca amestecand de sus in jos ,sa ramana pufoasa .    

Strecuram cafeaua,punem esenta ,cappucino sau cateva linguri de lichior amareto .Prin  aceasta cafea aromata  trecem fiecare piscot in parte si incepem sa-i asezam intr-o tava mare cu peretii inalti, patrata sau dreptunghiulara .Punem piscoturile cu partea glazurata in sus.Dupa ce am pus primul strat de piscoturi asezam o parte din crema,uniformizam si repetam procedeul pana la ultimul strat de piscoturi(3 straturi piscoturi si doua parti de crema ).  Dam prajitura la frigider pentru cateva ore. O scoatem si o pudram cu cacao din belsug.  

Va sfatuiesc sa nu modificati reteta cumparand o crema de branza mai ieftina pentru ca gustul nu o sa mai fie la fel.  

Spor la treaba !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă italiana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Negresa cu bezea - reteta 400

Postat de Criss

Negresa cu bezea - reteta 400

Intr-un bol se bate untul moale impreuna cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga apoi galbenusurile de oua pe rand si se mixeaza. Se adauga apoi laptele alternand cu faina amestecata cu cacao si...

Citeste continuarea

Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti

Postat de andaoana

Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti

Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba . Le luam de pe foc si mai...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 27.04.2012, 20:08
bun
la 27.04.2012, 20:25
foarte bine ti-a iesit
la 27.04.2012, 20:41
la 27.04.2012, 20:52
la 27.04.2012, 21:13

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking