Ingrediente
Pentru aluat avem nevoie de:
- 300 g faina
- 1/2 cana cu zahar
- 30 g unt
- 2 linguri cu ulei
- 1 ou mare
- 100 ml lapte
- un plic de drojdie uscata
- esente dupa gust
- un praf de sare
Pentru umplutura avem nevoie de:
- 500 g branza proaspata de vaci
- 2 cutii cu Ceva fin Pufos Crema de branza cu smantana
- 300 ml iaurt gras
- 4-5 linguri cu smantana
- 10 oua
- 300 g zahar (sau dupa gust)
- coaja rasa de lamaie
- esente de rom si de vanilie (dupa gust)
- 100 - 150 g stafide
Mod de preparare
Incepem prin a pregati aluatul. Mixam oul impreuna cu zaharul, praful de sare si esentele. Adaugam uleiul si laptele (care trebuie sa fie caldut) si turnam in ploaie, faina cernuta, amestecata cu drojdia. Framantam aluatul, adaugand putin cate putin, untul topit (si racit). Il lasam la crescut, intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci, Crema de branza, iaurtul si smantana cu zaharul, coaja de lamaie si esentele. Adaugam si ouale si omogenizam compozitia.
Din aluatul framantat, intindem o foaie mare si subtire (sau doua mai mici), pe care o vom aseza intr-o tava unsa cu ulei. Turnam compozitia, adaugam stafidele si asezam restul foii peste. Ungem foia cu un amestec de ou si iaurt si dam placinta la cuptor pana se rumeneste frumos. Dupa ce s-a copt, o lasam sa se racoreasca un pic si apoi o acoperim cu un servet/prosop de bucatarie. Sa aveti pofta.
P.S. Daca nu se mananca toata, vin si cu sectiunea :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|