Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 18 piscoturi
Sirop
- 150 ml cafea tare si rece
- 2 lingurite miere
Crema
- 250 gr mascarpone
- 200 gr iaurt grecesc 5%
- 4 linguri zahar pudra vanilat
- 250 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
- 1 lingurita extract de vanilie
- 100 gr ciocolata neagra
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Mascarpone il mixam la viteza medie pana cand devine cremos. Adaugam zaharul pudra si mixam bine. La final adaugam iaurtul si extractul de vanilie. Mixam usor, la viteza mica.
Smantana pentru frisca o mixam bine de tot impreuna cu zaharul pana cand obtinem o frisca bat. Incorporam cu grija frisca in crema mascarpone si dam putin la rece.
Ciocolata o dam pe razatoare. Cafeaua tare o amestecam cu mierea. Pregatim o tava de chec - mare a fost a mea - o tapetam cu folie alimentara, lasand sa atarne si pe laterale.
Scoatem crema de la rece si punem jumatate din crema pe fundul tavii, nivelam bine. Deasupra cremei punem 2-3 linguri de ciocolata rasa, apoi un rand de piscoturi insiropate in cafea pe ambele parti.
Peste piscoturi punem restul de crema, apoi presaram din nou ciocolata rasa si la final uin nou rand de piscoturi insiropate. Dam prajitura la rece, preferabil peste noapte.
A doua zi rasturnam tiramisu pe un platou si deasupra presaram ciocolata neagra ramasa. Servim in portii mari (fara regrete) pentru ca e o prajitura delicata si usoara.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta fara oua" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|