Ingrediente
- 2 cutii Mascarpone
- 2 ciocolate Heidi, una tiramisu si una caramel
- 2 ciocolate albe cu cocos
- 1 esenta rom
- 1 esenta vanilie
- 4 pliculete zahar vanilat
- un borcanel mic cirese dulci de coktail fara samburi(sunt mai rosii, arata mai bine, se gasesc la kaufland la compoturi)
- 1 cutie mica de frisca Hulala
pt.blat:
- 10 oua ,
- 10 linguri de zahar,
- 1 cana mare de faina,
- 1 praf de sare,
- 7 linguri ulei,
- 1 fiola esenta vanilie,
- un praf de copt/ daca nu va iese, cumparati piscot pt.tort pandispan din supermarket.
- *2 ciocolate sunt prea mult dar una e prea putin,cumparati 2 si folositi una si jumatate
- .La fel si cu mascarponele, ne trebuie cam o cutie jumate, eu am facut din 2 si mi-a iesit prea mult.
Mod de preparare
Blatul este din pandispan obinuit, pe rotund, fara cacao si ne trebuie 3 discuri. Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga zaharul si se continua baterea (mixarea) pana se topeste zaharul. Se adauga si galbenusurile, se amesteca usor, apoi se adauga faina.Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia, se adauga esenta de vanilie.Se unge tava sau se pune foaie de copt si se toarna compozitia.Se da la cuptorul incins pana creste si se rumeneste.
Crema:
Se bate o cutie mica de frisca Hulala cu 2 cutii de crema Mascarpone cu 4 pliculete de zahar vanilat si cu o esenta de vanilie Dr.Otker.Se imparte apoi aceasta crema in 2 castronele separate.
Unul se va amesteca cu ciocolata alba topita la bain Marie si apoi se vor presara cirese dulci fara samburi (gasiti la kaufland).
Al doilea se va amesteca cu o esenta de rom si o ciocolata Heidi tiramisu si caramel topita la bain Marie.Din cea cu tiramisu radem si niste fulgi pt.ornamentul final.
Se insiropeaza blatul cu zeama de la cocktailul de cirese inmultit cu apa cu zahar, se aseaza peste primul disc crema alba si se presara ciresele, peste al doilea crema de ciocolata tiramisu si caramel si la final se imbraca in crema de tiramisu si caramel, se rad fulgi din ciocolata cu tiramisu si se orneaza cu bomboane de ciocolata in forme de fructe de mare Belgique.
Se tine la frigider macar 2-3 ore inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nisipurile aurii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|