Tiramisu la pahar - Reteta rapida pentru un desert italian aromat si intens

Postat de Retete_gustoase in Dulciuri
16 Mai 2024 | 2234 vizualizari
Tiramisu la pahar - Reteta rapida pentru un desert italian aromat si intens

Tiramisu la pahar - Reteta rapida pentru un desert italian aromat si intens, perfect pentru cei care iubesc deserturile cu cafea. Aceasta varianta la pahar este mai rapida si este ideala pentru cand vrei sa servesti musafirii. Pentru acest Tiramisu la pahar - Reteta rapida pentru un desert italian aromat si intens ai nevoie de cateva ingrediente: piscoturi, cafea, zahar, mascarpone, smantana, lichior amaretto si cacao.  

Ingrediente

  • Ingrediente Tiramisu la pahar - Reteta rapida pentru un desert italian aromat si intens:
  • 100 gr piscoturi
  • 300 gr smantana pentru frisca
  • 150 gr mascarpone
  • 200 ml cafea indulcita
  • 80 gr zahar pudra
  • 30 ml amaretto
  • cacao pudra

Mod de preparare

Cum se prepara Tiramisu la pahar - Reteta rapida pentru un desert italian aromat si intens:

Prepara cafeaua si lasa la racit.

Pregateste formele pentru desert.

Mixeaza spuma smantana pana se face frisca, apoi adauga branza mascarpone si zaharul pudra. Omogenizeaza si la final adauga lichiorul. Amesteca bine.

In fiecare pahar, pune 2 linguri de crema, apoi asaza cate 1-2 piscoturi, insiropeaza cu cafea, pune alte 2 linguri de crema si pudreaza cu cacao.

Pastreaza desertul la rece pana in momentul servirii.

Acest Tiramisu la pahar este un desert care se face foarte usor, fara coacere si extrem de gustos si aromat.

Incearca si reteta de Tiramisu sau varianta de Tiramisu cu fistic, un desert excelent de gustos.

Iti recomandam si reteta de Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si racoritor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu la pahar - Reteta rapida pentru un desert italian aromat si intens" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura turnata, cu mere de vara

Postat de panacris

Desert prajitura turnata, cu mere de vara

Merele se curăță de eventualele stricăciuni, ele sunt foarte fragile, la orice mica atingere se oxidează, apoi se rad cu coajă cu tot, apoi se strecoară de zeama lăsată. Merele rase se...

Citeste continuarea

Placinta cu dovleac

Postat de nadea68

Placinta cu dovleac

Incepem cu dovleacul.N-am pus cantitate la dovleac,depinde de cat vreti sa puneti.Eu am folosit 3 felii mari. Dovleacul se taie felii ,se curata de coaja si se da prin razatoare. Facem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2024, 13:55
la 28.05.2024, 19:55
Mmmm, nu refuz un pahar cu tiramisu!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking