Ingrediente
BLAT :
- 300 gr. unt la temp. camerei
- 270 gr. faina
- 2 lingurite praf de copt
- 300 gr. zahar
- 6 oua
- 4 linguri cacao
- 2 linguri ness dizolvate in 1 lingura apa fiarta
CREMA :
- 5 galbenusuri
- 4 albusuri
- 200 gr. zahar pudra
- 500 gr. mascarpone
- esenta vanilie
- cacao + cioco pt. ornat
- optional 2 linguri coniac
Mod de preparare
Tiramisu reţetă adaptata
Blatul : Amestecam faina cu cacao si praf de copt. Bat galbenusurile cu zahar pana se albesc iar zaharul se topeste. Peste galbenusuri adaug untul, nessul dizolvat si omogenizez. Bat albusurile spuma. In amestecul de galbensuri adaug alternand,1 lingura faina, 1 lingura albus. Incorporam totul bine si apoi punem intr-o forma inalta de tort de cca 15 cm sau impartim compozitia in 2 si coacem de 2 ori. La foc mediu cca 45-55 minute, pana se face in mijloc.
Eu am copt intr-o cratita mai inalta. Dupa ce s-a racit am taiat in 3 si am insiropat cu 100 ml. ness tare.
reteta Cremei de mascarpone este preluata de la Oana (multam!)
CREMA : Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam mascarpone rece, amestecam incet cu lingura, adaugam esenta de vanilie si albusurile batute batz.
Asamblare :1 blat insiropat cu ness
crema
1 blat insiropat
si tot asa pana terminam blaturile si crema.
Se lasa la frigider cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|