Ingrediente
- mascarpone 500 g,
- zahar pudra 4 linguri,
- ciocolata cu alune de padure 100 g,
- piscoturi 16 bucati,
- biscuiti umpluti cu crema de ciocolata,
- cafea concentrata ( boabe si instant) 100 ml,
- esenta de migdale 1 fiola,
- cacao pudra ptr servire.
Mod de preparare
Tiramisu reţetă adaptata
Se prepara cafeaua la ibric, se strecoara intr/un vas larg, se adauga 1 lingura de cafea instant si esenta de migdale, apoi se lasa la racit. Branza mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si ciocolata rasa. Piscoturile se trec rapid prin amestecul de cafea, racit, se aseaza pe fundul vasului, (am folosit in sfarsit forma de chec, extensibila, achizitionata din camara Bucatarasilor;), Se toarna crema de mascarpone obtinuta, apoi se incheie cu un nou strat de piscoturi si biscuiti;). Prajitura se pune la rece cca. 1 ora, se presara cacao, doar la servire.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|