Ingrediente
- 125 ml espresso
- 25 ml rom
- 50 grame boabe de cafea proaspăt măcinate
- 100 grame mascarpone
- 100 grame ricotta
- 50 grame zahăr
- 25 ml esenţă de vanilie
- 120 ml iaurt grecesc
- 200 grame pepernoten sfărâmate
- 2 linguri sirop de cireşe
- 1 cutie pişcoturi
- cacao pudră pentru ornat
Mod de preparare
Tiramisu reţetă adaptata
Se amestecă espresso cu siropul de cireșe şi romul şi se lasă la răcit.
Se amestecă mascarpone cu ricotta, esenţa de vanilie, iaurtul şi zahărul.
Se amestecă pepernoten cu boabele de cafea măcinate.
Se înmoaie piscoturile în espresso pentru câteva secunde şi se aşează într-o tavă acoperind tot fundul acesteia. Deasupra se așează amestecul de mascarpone, ricotta și iaurt, iar peste, mixul de pepernoten și boabe de cafea.
Se continuă așezarea alternativă de pișcoturi și cremă până la epuizarea acestora, ultimul strat fiind cel de cremă.
Se pudrează cu cacao pudră și se refrigerează până la momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|