Ingrediente
- 350 piscoturi (ladyfinger)
- 500 g mascarpone
- 8 galbenusuri
- 200 zahar pudra
- 2 linguri de esenta portocale
- 1 lingurita esenta rom
- 1 lingurita esenta vanilie
- 50 g cafea
- 2 plicuri de gelatina
- 2 linguri cacao
Mod de preparare
Tiramisu reţetă adaptata
Pentru inceput ne aranjam toate produsele pe masa si preparam crema astfel: intr-un bol amestemam bine cu mixerul galbenusurile, zaharul pudra, mascarpone, esenta de portocale, rom si vanilie. Punem crema la frigider si intre timp preparam gelatina dupa reteta de pe plic. Avem grija sa respectam dozajul, adica 1 plic la 0,5 l de lichid. Noi vom obtine cam 1 l de crema si vom folosi 2 pliculete de gelatina.
Cand s-a racit gelatina o amestecam cu crema incetisor de jos in sus cu o lingura. Punem din nou la frigider.
Intr-un ibric facem o cafea mai tarisoara in care putem picura esenta de rom. Cand s-a racit introducem in cafea pe ambele parti piscoturile. Le asezam in tava bine aleasa si turnam crema . Ar trebui sa obtinem 2 straturi de piscoturi si 2 de crema. Lasam tava la frigider pentru a se intari prajitura. De preferat este sa servim desertul a doua zi. Taiem portiile in formele alese si presaram cacaua cu o strecuratoare de ceai.
POFTA INTERESANTA !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|