Ingrediente
- 1 pachet cu piscoturi(400g)
- 500 gr mascarpone
- 6-8 linguri cu zahar
- 250 gr smantana
- 400 ml frisca lichida LaDorna-35% grasime
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3-4 linguri lichior Amaretto
- 2 linguri ness
- 1 lingura zahar
- 400ml apa
Mod de preparare
Tiramisu reţeta adaptata
Crema Mascarpone se amesteca cu 8 linguri de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat pana se dizolva zaharul,apoi se adauga smantana si se se amesteca totul cu mixerul.
Frisca lichida se bate bine cu mixerul impreuna cu 2 linguri de zahar pana se intareste,eventual se poate aduga si un intaritor pentru frisca.Cand este bine batuta se adauga in crema de Mascarone,amestecand usor de jos in sus,pana se incorporeaza bine in crema.Se lasa crema la frigider pentru 30 de minute sa se raceasca.Intre timp pregatim lichidul in care vom inmuia piscoturile.Intr-o craticioara se pune apa si zaharul sa se topeasca,apoi adaugam nessul si il dam la o parte de pe foc.
Cand s-a racit adaugam lichiorul Amaretto,sau puteti inlocuii cu lichior de cafea sau ce va place.Se trece apoi la asamblarea prajiturii.Pe un platou se pune cate un rand de piscoturi inmuiate in sosul de ness,(dar atentie ,doar le introduceti o secunda si apoi le scoateti,altfel se vor inmuia prea tare si nu vor mai fi la fel de bune),apoi se pune un rand de crema.Se continua pana se termina piscoturile,ultimul rand este de crema.
Se niveleaza frumos,apoi se pudreaza cu cacao.Se poate pune la fel de bine si ciocolara rasa .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|