Tiramisu reteta cu aroma de portocala

Postat de Bucataras Dragos in Prajituri
30 Iun 2009 | 5159 vizualizari
Tiramisu reteta cu aroma de portocala

Tiramisu reteta cu aroma de portocala

Ingrediente

  • 15 piscoturi
  • 285 ml cafea , proaspat preparata
  • 4 linguri de zahar tos
  • 500 gr de mascarpone
  • 2 batoane de vanilie
  • 140 ml de vin santo sau sherry dulce
  • coaja si zeama de la o portocala
  • 100 gr de ciocolata neagra de foarte buna calitate(70 % cacao)

Mod de preparare

Tiramisu reteta cu aroma de portocala

Luati un bol sau o farfurie mijlocie, cu un diametru de circa 20-25 cm , si aranjati pe ea piscoturile , asezandu-le unele peste altele . Indulciti cafeaua cu 2 linguri de zahar. Turnati cafeaua peste piscoturi , avand grija ca stratul de deasupra sa fie complet acoperit ; piscoturile vor incepe sa absoarba cafeaua . In acest rastimp , puneti crema mascarpone intr-un bol si bateti-o impreuna cu restul de zahar.

Crestati in lung batoanele de vanilie si puneti semintele in bolul cu mascarpone , pastrand cojile pentru a face zahar vanilat. Bateti in continuare , adaugand vinul santo sau sherry-ul.Crema trebuie sa fie destul de subtire si lucioasa. Daca e prea groasa, puneti putina zeama de portocale , apoi turnati restul de zeama peste piscoturi . Intindeti crema peste piscoturi si radeti deasupra ciocolata ( sau taiati-o fasiute fine). Presarati prajitura cu coaja de portocala rasa fin si tineti-o la frigider pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu ricotta si caise

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu ricotta si caise

Intr-un bol se mixeaza bine ouale, praful de sare, zaharul vanilat si zaharul brun. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se pune peste crema de oua. Mai...

Citeste continuarea

Chec cu dovleac, mar copt si fructe goji

Postat de simona72

Chec cu dovleac, mar copt si fructe goji

Eu am avut jumatate de dovlec ramas de la o alta reteta. Dovleacul curatat, se taie felii si se da la copt penrtu 20 minute la 180 grade. Se adauga marul fara cotor si taiat in felii si se lasa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2009, 15:21
prefer prajiturile bucatarasilor Miha si Oana,sincer,mult mai inventive si aratoase,fara suparare.
la 30.06.2009, 16:06
nu ma supar alina accept comentariile pozitive si negative.
la 30.06.2009, 16:49
un tiramisu in zilele caniculare este desertul perfect . cateodata e musai nevoie de "obisnuit" , de "comun"
la 30.06.2009, 17:50
corect

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking