Ingrediente
- 15 piscoturi
- 285 ml cafea , proaspat preparata
- 4 linguri de zahar tos
- 500 gr de mascarpone
- 2 batoane de vanilie
- 140 ml de vin santo sau sherry dulce
- coaja si zeama de la o portocala
- 100 gr de ciocolata neagra de foarte buna calitate(70 % cacao)
Mod de preparare
Tiramisu reteta cu aroma de portocala
Luati un bol sau o farfurie mijlocie, cu un diametru de circa 20-25 cm , si aranjati pe ea piscoturile , asezandu-le unele peste altele . Indulciti cafeaua cu 2 linguri de zahar. Turnati cafeaua peste piscoturi , avand grija ca stratul de deasupra sa fie complet acoperit ; piscoturile vor incepe sa absoarba cafeaua . In acest rastimp , puneti crema mascarpone intr-un bol si bateti-o impreuna cu restul de zahar.
Crestati in lung batoanele de vanilie si puneti semintele in bolul cu mascarpone , pastrand cojile pentru a face zahar vanilat. Bateti in continuare , adaugand vinul santo sau sherry-ul.Crema trebuie sa fie destul de subtire si lucioasa. Daca e prea groasa, puneti putina zeama de portocale , apoi turnati restul de zeama peste piscoturi . Intindeti crema peste piscoturi si radeti deasupra ciocolata ( sau taiati-o fasiute fine). Presarati prajitura cu coaja de portocala rasa fin si tineti-o la frigider pana la servire.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|