Tiramisu reţetă cu crema Dr Oetker

Postat de deyutzky in Dulciuri
28 Apr 2013 | 17072 vizualizari
Tiramisu reţetă cu crema Dr Oetker

Tiramisu reţetă originală Desi am facut tiramisu cu mascarpone, am vrut sa incerc si aceasta varianta cu crema de la Dr Oetker...la crema de la Dr Oetker avantajul este ca se prepara mai repede decat cea cu mascarpone, imita si aceasta bine gustul de prajitura tiramisu...dar prima varianta, cea cu mascarpone, ramane nr 1 ca si finete :P

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 3 cutii crema tiramisu Dr Oetker
  • 600 ml lapte rece
  • cca 350 gr piscoturi (eu am avut un pachet mare cu cate 4 randuri de piscoturi si am folosit doar 3 randuri)
  • 400 ml cafea
  • 2 lingurite de zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Pregatim 400 ml cafea in care adaugam cele 2 lingurite de zahar si cele 2 lingurite de esenta de rom, dupa care o lasam la racit.

Intr-un bol adaugam 600 ml lapte rece de la frigider, turnam continutul plicurilor de crema Dr Oetker, amestecam cu o lingura apoi batem la mixer la viteza mare aprox 3 minute.

Intr-o tava punem un rand de piscoturi pe care le insiropam in cafea, tapetam si peretii tavei cu piscoturi insiropate in cafea, turnam un strat din crema obtinuta, inca un strat de piscoturi insiropate si terminam cu un strat de crema.

Presaram deasupra cacao din plin si dam la frigider pentru cateva ore bune sau pana a2a zi.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu crema Dr Oetker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Retete similare

Tiramisu reteta cu crema Dr. Oetker

Postat de Florentina_Cristina

Tiramisu reteta cu crema Dr. Oetker

Tiramisu reţetă originală Se prepara circa 350 ml cafea,se indulceste cu 1-2 lingurite de zahar si se adauga esenta de rom.Se lasa cafeaua sa se raceasca bine.In acest timp se prepara crema...

Citeste continuarea

Tiramisu reţetă cu blat de nuca

Postat de Constelatialeu

Tiramisu reţetă cu blat de nuca

Tiramisu reţetă originală Blatul de tort,gasiti retetea aici -..http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-nuca-49614.html Crema: Albusurile se bat spuma cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2013, 21:04
Nu am incercat ca nu prea folosesc prafuri din comert, dar sigur a iesit delicios
la 28.04.2013, 21:18
nici eu nu prea sunt cu prafurile) insa eram curioasa sa vad cum e si crema asta
la 28.04.2013, 21:23
Ne mai impinge cateodata poate si timpul. Eu caut sa nu prea le folosesc, insa am mai facut la niste prieteni prajituri sau cate ceva dulce si i-a mai trimis fata din strainatate plicuri de budinci, creme de prajituri si mi-a mai adus. Unele au expirat de cand le aveam si le-am aruncat, dar mai am cateva prin dulap ...Poate o sa le folosesc candva
la 28.04.2013, 21:30
la fel am si eu primite din strainatate...dar mai gasesc eu cateodata la ce sa le folosesc
la 28.04.2013, 21:59

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking