Ingrediente
- Crema:
- 6 galbenusuri
- 6 linguri cu varf cu zahar pudra
- 2 cutii mascarpone- 500 g
- 400 ml frisca lichida
- 2 linguri lichior-crema tiramisu sau crema de whisky
- Pt. insiropat:
- 400 ml cafea cu zahar
- 4 linguri lichior-crema
- Un pachet mare de piscoturi
- cacao pentru decor
Mod de preparare
Tiramisu reţetă cu frisca
Se prepara cafeaua cu zahar si se lasa la racit. Se adauga apoi lichiorul-crema.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra, adaugand pe rand cate o lingura si mixand mereu pana se topeste zaharul. Cand crema si-a triplat volumul si s-a albit se adauga crema mascarpone rece, din frigider si se mixeaza la viteza mica. Se adauga lichiorul-crema si apoi frisca batuta separat.
Se insiropeaza piscoturile in cafea si se aseaza intr-o tava de tort, la baza si pe margini, se pune apoi un strat de crema, altul de piscoturi insiropate si tot asa pana se termina crema si piscoturile, ultimul strat fiind de crema.
Se pune la frigider cateva ore, apoi se presara cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|