Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 1 punga de piscoturi
- 1 cutie de mascarpone
- 2 oua
- 100 g zahar
- cacao
- esenta de rom
- 1 cana de cafea tare
- 1 cana de limoncello
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Se pregateste cafeaua si se lasa la racit.Se pune intr-un castron si se amesteca cu limoncello.
Galbenusurile se amesteca cu mixerul impreuna cu zaharul,iar albusurile se bat cu un praf de sare pana devine spuma tare.In compozitia de galbenusuri se adauga si cutia de mascarpone,se amesteca bine si se pune peste spuma de albusuri,amestecandu-se usor de jos in sus,se adauga si esenta de rom.Se lasa la frigider,dupa greseala mea am lasat 30 minute pentru a se intari.
Piscoturiile se inmoaie in cafeaua amestecata cu limoncello si se pun pe un platou sau o tava(cum va e mai usor.eu am folosit un vas termorezistent,nu am avut altceva).Se adauga un jumatate de compozitie de crema,se pune iar un rand de piscoturi,crema si se pudreaza cu cacao.Se da la frigider cateva ore.
Se orneaza cu frisca si visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu limoncello" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (54)
|