Tiramisu reţetă originală
Separati albusurile de galbenusuri.
Amestecati galbenusurile cu 5 cl de sirop pana cand devin spumoase.
Adaugati crema de mascarpone si mixati cateva minute.
La sfarsit punem ciocolata amaruie.
A iesit cam lichid - ca sa evit o "catastrofa" am pus o lingura de gelatina.
Intr-o cratita mica punem gelatina in 3 linguri de apa rece si o lasam sa se umfle 3 minutes.
Punem apoi la foc mic si amestecam pana cand gelatina s-a dizolvat bine.
O lasam sa se raceasca si o adaugam la crema cu mascarpone. Dam la rece.
Batem albusurile spuma, adaugand treptat siropul de menta care a ramas.
Incorporam la compozitia cu mascarpone amestecand usor de sus in jos .
Punem un strat de biscuiti insiropati usor in cafea, apoi jumatate din compozitia cu menta.
Repetati.
Am facut un tiramisu pentru 6 persoane si 2 portii individuale
(un singur strat de biscuiti pentru portiile individuale).
Dati la rece.
Portiile mici sunt Ok dupa 4 h - le puteti demula si decora.
Pe cel mare l-am demulat si decorat dupa 7h.
Se tine bine la taiere, nu stiu daca este datorita gelatinei adaugate.
Decorati inainte de a servi cu cacao amaruie si cu foi de menta.
Pofta Buna !!!!