Tiramisu reteta cu menta si biscuiti roz - reteta 200

Postat de ctlina in Dulciuri
27 Dec 2015 | 3173 vizualizari
Tiramisu reteta cu menta si biscuiti roz - reteta 200

Tiramisu reţetă originală Parfumata, colorata, lejera, racoritoare ....o prajitura Tiramisu TOP. Prăjitura Tiramisu este un desert tradițional italian, un desert foarte delicios și apreciat de italieni și nu numai.
Ceea ce o deosebește de alte deserturi astea acea intensă aromă de cafea care nu poate fi confundată. Un alt element cheie la această prăjitură este și minunatul gust al brânzei mascarpone și aroma pișcoturilor. Puse cap la cap aceste ingrediente reușesc de fiecare dată să alinte papilele noastre gustative.
Această prăjitură delicioasă purta întrecut denumirea de Bagatelă Toscană și a fost preparată pentru prima dată în Siena, o localitate din Italia. Motivul preparării ei a fost o vizită pe care Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici a făcut-o în acea zonă. El se pare că a fost atât de mulțumit de acel desert încât a dorit să ia cu el acasă, în Florența acea rețetă. O altă legendă cu privire la acest desert este că el a fost preparat pentru prima dată în localitatea Treviso. Totuși originile acestui desert se pare că sunt destul de vagi deoarece unii spun că el ar fi fost originar din Veneția. De ce? Motivul este unul cât se poate de simplu, curtezanele din Veneția doreau să fie cât mai energizate înainte de viitoarea întâlnire amoroasă pe care o aveau.  O altă poveste ne vorbește de un patiser din Torino care a realizat un desert pentru primul ministru Camillo Benso Conte de Cavour. Deoarece importanța unui astfel de eveniment era mult prea mare pentru tânărul patiser acesta a dorit un desert care să fie pe măsura liderului politic, lider politic care dorea în acea vreme unificarea întregului teritoriu italian. Un alt mit spune că savorusul desert a fost gătit în Treviso la celebrul restaurant El Toula. Totuși cercetătorii tind să creadă că el a apărut pe teritoriul italian, Siena.
Nici până astăzi nu s-a definitivat care este originea acestui deliciu culinar, datorită faptului că mai multe regiuni ale Italiei își dispută paternitatea acestei prăjituri. Aici putem menționa: Veneția, Lombardia, Piemonte ori Toscana.
Așadar toate poveștile legate de acest minunat desert sunt unele mai roz decât altele. Ceea ce știe toată lumea este că Tiramisu este întradevăr un desert italian pe care îl putem găsi în toate meniurile restaurantelor care se respectă din întrega lume.

(sursa:Wikipedia)

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 250 gr de mascarpone
  • 1 lingura de gelatina
  • 10 cl de sirop de menta de casa
  • 3 oua
  • 30 piscoturi roz de Reims
  • 2 pahare de cafea
  • 60 gr de pepite de ciocolata amaruie
  • foi de menta
  • cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Separati albusurile de galbenusuri.

Amestecati galbenusurile cu 5 cl de sirop pana cand devin spumoase.

Adaugati crema de mascarpone si mixati cateva minute.

La sfarsit punem ciocolata amaruie.

A iesit cam lichid - ca sa evit o "catastrofa" am pus o lingura de gelatina.

Intr-o cratita mica punem gelatina in 3 linguri de apa rece si o lasam sa se umfle 3 minutes.

Punem apoi la foc mic si amestecam pana cand gelatina s-a dizolvat bine. 

O lasam sa se raceasca si o adaugam la crema cu mascarpone. Dam la rece.

Batem albusurile spuma, adaugand treptat siropul de menta care a ramas.

Incorporam la compozitia cu mascarpone amestecand usor de sus in jos .

Punem un strat de biscuiti insiropati usor in cafea, apoi jumatate din compozitia cu menta.

Repetati.

Am facut un tiramisu pentru 6 persoane si 2 portii individuale

(un singur strat de biscuiti pentru portiile individuale).

Dati la rece.

Portiile mici sunt Ok dupa 4 h - le puteti demula si decora.

Pe cel mare l-am demulat si decorat dupa 7h.

Se tine bine la taiere, nu stiu daca este datorita gelatinei adaugate.

Decorati inainte de a servi cu cacao amaruie si cu foi de menta.

 Pofta Buna !!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu menta si biscuiti roz - reteta 200" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate

Postat de carmen

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate Etape de preparare: Pentru plus de gust biscuitii i-am dat la cuptor si i-am rumenit usor pentru ca erau mult prea “blonzi” si...

Citeste continuarea

Cornuri cu branza

Postat de rocsi_1612

Cornuri cu branza

Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar, 2-3 linguri lapte, o lingura faina, le amestecam bine si lasam sa stea 10 minute intr-un loc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2015, 12:03
la 27.12.2015, 12:07
Interesanta combinatia
la 27.12.2015, 12:48
bun
la 27.12.2015, 13:05
Un deliciu. Felicitari Catalina si la cat mai multe retete delicioase!
la 27.12.2015, 14:10
Felicitari Catalina la cat mai multe retete delicioase

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking