Tiramisu reţetă originală

Postat de adasev12 in Prajituri
2 Oct 2010 | 16720 vizualizari
Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală este reteta originala care se face in zona Firenze , inclusiv la restaurante....bine, ca exista si diverse variatii...am sa mai revin cu o alta varianta.... cantitatile pot fi modificate in functie de necesitati...si pofte...

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300 g mascarpone
  • 200 g zahar
  • 300 g piscoturi
  • cafea preparata, cam 250 ml

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Ouale se separa albusul de galbenus cu mare atentie sa nu ajunga nici un firicel de galbenus in albusuri, ca nu se mai bat bine.

Galbenusurile se freaca spuma cu 150 g zahar( eu cand frec galbenusurile cu zahar folosesc pudra) apoi se adauga mascarponele si se omogenizeaza bine.

Albusurille se bat spuma cu restul de zahar si apoi se incorporeaza in galbenusuri si se amesteca cu grija, usor, de sus in jos, pana se omogenizeaza bine.

Se ia o tava sau un vas , (ce aveti) si se incepe montarea.

Se pune un strat de piscoturi date prin cafea( am intalnit in multe retete cu piscoturi scris " piscoturi savoiardi"....este un pleonasm aceasta expresie, fiindca piscoturile sunt tocmai savoiardi in italiana,nimic altceva.,deci nu e corect spus piscoturi savoiardi,este acelasi lucru.Ok, sper sa nu supar pe nimeni cu aceasta remarca).

Piscoturile se insiropeaza in functie de preferinte.

In medie cam o secunda se trec prin cafea.

Se pune apoi jumatate din crema, se pudreaza cacao  si se pune la doilea strat de piscoturi, in sens invers asezate decat primul strat( un strat se asaza pe lungime, celalalt pe latime...)

Se pune si restul de crema, se pudreaza deasupra cacao din belsug si se da la rece cel putin 3-4 ore.

Daca se lasa peste noapte e si mai bine...

Atat.Simplu si bun.Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

Postat de Ksenya

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

 Tiramisu reţetă originală  Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa. Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara...

Citeste continuarea

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Postat de oanapl

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Tiramisu reţetă originală Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara. Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2010, 13:34
N-am facut niciodata Tiramisu cu albusuri ( am eu o problema cu ele crude ) dar arata bine si apetisant.
la 02.10.2010, 13:46
Asta e reteta scrisa si pe pachetele de savoiardi, dar tot asa ca Miha, am o problema cu ouale crude
la 02.10.2010, 14:53
miha, cori...sa stiti ca am vazut reteta si fara albusuri...se pune in loc smantana dulce....eu am facut reteta si cu frisca lichida bauta in loc de albusuri...merge oricum...
la 02.10.2010, 17:19
la 02.10.2010, 17:44

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking