Ingrediente
- un pachte 400 gr piscoturi Savoiardi
- doua cutii a 250 gr mascarpone Galbani
- 4 linguri de lichiorul Amaretto
- cacaoa Darling
- 4-5 oua
- ciocolata
- zahar pudra
- batonul de vanilie
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Separam albusul de galbenus la cele 4-5 oua de gaina (25 daca folositi de prepelita).
Amestecam galbenusurile cu zaharul, folosind robotul de bucatarie. In aceasta compozitie turnam doua linguri de lichior Amaretto. Adaugam brinza mascarpone si se omogenizeaza (cu mixerul).
Apoi se bat albusurile spuma (tot cu mixerul) si se incorporeaza si ele amestecind usor cu o lingura.
Am pregatit vasul (am pus in el o folie transparenta pentru ca dupa ce sta la rece sa scoatem tiramisul din acest vas si sa-l punem pe un platou). Primul strat este de crema. Al doilea de piscoturi inmuiate in cafea in care am mai adaugat si putin lichior Amaretto. Al treilea de crema, apoi iar piscoturi (depinde cit de inalt este vasul :) ). Dupa ce s-a umplut vasul se baga in frigider 3-4 ore.
Dupa ce-l vom scoate de la frigider, il vom pune pe un platou si vom presa cacao din belsug pe el.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu, reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|