Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- - 20 pişcoturi
- - 250 g mascarpone
- - 3 ouă
- - 7 linguri de zahăr
- - 50 g fulgi de ciocolată
- - cafea espresso
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Ouăle întregi (nu cred că este cazul să vă mai spun că ouăle trebuie să fie de la găini crescute la curte, foarte proaspete) se pun în vasul mixerului şi se bat cu zahărul, la viteză maximă, aproximativ 10 minute, timp în care acestea îşi vor dubla volumul. Se reduce viteza robotului la minim şi se adaugă brânza mascarpone. Se amestecă uşor până la încorporare,apoi se adaugă fulgii de ciocolată. După cum vedeţi a ieşit o cremă bine legată şi groasă ca o maioneză.
În vasul în care se montează tortul punem două linguri cremă, o întindem pe toată suprafaţa vasului apoi se pun pişcoturile însiropate în cafea, unul lângă altul. Se acoperă cu cremă, un rând de pişcoturi, cremă, pişcoturi, cremă. Pentru finisare, peste ultimul rând de cremă se presară ciocolată rasă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|