Tiramisu reţetă originala, cu frisca

Postat de Creatsa in Prajituri
13 Ian 2013 | 20737 vizualizari
Tiramisu reţetă originala, cu frisca

Tiramisu reţetă originala, cu frisca

Ingrediente

  • 400 g piscoturi de cacao
  • 350 ml cafea tare+100 ml Amaretto
  • 500 g mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 80 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta de rom
  • 40 g Nesquik/cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originala, cu frisca

Mixati galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se topeste complet zaharul.Se adauga mascarponele si se amesteca usor cu o lingura.Separat se mixeaxa frisca tare si se adauga treptat cate o lingura din crema de galbenus si mascarpone.La final se adauga esenta de rom.

Asamblare:

Un rand de piscoturi insiropate,un rand de crema si tot asa pana terminam.(mie mi-au iesit 3 randuri de crema si 3 de piscot)

Se pudreaza cu cacao/nesquik si se da la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originala, cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Postat de oanapl

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Tiramisu reţetă originală Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara. Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă,...

Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de privatelaura

Tiramisu reţetă originală

 Tiramisu reţetă originală Se pregătește o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm, destul de mare.  Se pregătește o cafea tare, foarte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2013, 12:23
la 13.01.2013, 12:24
Multumesc
la 13.01.2013, 12:28
la 13.01.2013, 12:29
la 13.01.2013, 12:29
Super! Lavinia, faci niste dulciuri yummy, yummy!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking