Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 250 g mascarpone
- 200 ml frisca naturala
- 4 linguri zahar pudra
- piscoturi
- zmeura
- 80 ml cafea espresso
- fulgi de ciocolata (sau pudra de cacao) pentru decor
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
(Daca aveti timp si chef, puteti trece prin sita niste zmeura si puteti face un sirop dulce-acrisor cu care sa insiropati piscoturile, in locul cafelei. Eu am preferat cafeaua, pentru ca imi place combinatia de arome.)
Mascarpone se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, se adauga frisca batuta si se omogenizeaza. Piscoturile se rup in bucati, se insiropeaza cu cafea. In pahare se pune un strat de piscoturi, apoi crema, cateva bucati de zmeura, din nou piscoturi insiropate si inca un strat de crema, apoi deasupra din nou zmeura si fulgi de ciocolata. Tiramisu se pune in frigider, ideal e sa stea vreo doua ore la rece, apoi se serveste. TIPS: (Daca nu aveti timp sa lasati tiramisu la frigider, pentru ca va bat musafirii la usa, pana pregatiti crema, puneti paharele in congelator, apoi montati tiramisu in paharele reci.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|