Toba de casa

Postat de Oana in Mezel de casa
25 Dec 2009 | 34087 vizualizari
Toba de casa

Ingrediente

  • 2 limbi de porc
  • 4 inimi de porc
  • 8 rinichi de porc
  • 1/2 capatana de porc
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • stomac de porc

Mod de preparare

Rinichii se taie pe jumatate si se curata de toate fibrele, apoi se tin in apa rece cu otet. Limba se opareste cu apa fierbinte si se curata bine. Inimile se taie pe jumatate si se curata de grasime si vasele de sange. Capatana se parleste, se spala.

Toate organele se pun intr-o oala mare si se dau intr-un clocot. Apoi se spala cu apa calduta si se pun din nou la fiert cu foi de dafin, sare si boabe de piper. Se fierbe pana se desprinde carnea de pe capatana.

Se scot apoi din oala, se lasa la racit si toaca cubulete. Apa din oala nu se arunca! Se amesteca organele, se gusta de sare si se mai pune piper macinat.

Stomacul de porc se freaca cu sare si se curata de pielea din interior, apoi se spala bine cu apa fierbinte si se freaca iar cu sare si malai, ca sa se albeasca. Apoi se spala cu apa rece si se tine intr-un vas cu apa si otet. Inainte de umplere se mai spala o data!

Stomacul se umple apoi cu compozitia de organe, se coase cu ata groasa la capat si se pune in oala cu zeama in care au fiert organele. Se inteapa cu un ac gros si se fierbe la foc mic 20 de minute. Se scoate, se pune pe o tava, iar deasupra se pune un fund de lemn si o greutate deasupra, ca sa se preseze. Se tine la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tobă a la Panacris

Postat de panacris

Tobă a la Panacris

Căpățâna de porc cuățată și spălată bine se pune la fiert cu mirodenii într-un vas încăpător. Separat se fierb organele în multă apă rece, la foc mic cca 30 de...

Citeste continuarea

Platoul cu aperitive de Craciun

Postat de mihaelar63

Platoul cu aperitive de Craciun

  Cantitatile sunt aleatorii si se pun in functie de cate persoane se servesc de pe acest platou .  In prima faza am scos pe blatul de lucru toate ingredientele disponibile pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2011, 17:31
la 04.06.2011, 10:31
buna rau
la 15.12.2012, 18:38
buna bunaaa
la 23.12.2015, 07:36
Cea mai buna e cea facut acasa !
la 23.12.2015, 07:57

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking