Ingrediente
- 1 kg carne vita
- 1 kg carnat afumat de porc ,de casa
- 100 ml ulei
- 3 cepe albe
- 3 cepe rosii
- 4 gogosari
- 1 lingura cu varf de boia rosie de ardei
- sare
- 100 ml bulion de rosii
- patrunjel verde
- 1 lingura de cimbru tocat
- piper
Mod de preparare
ceapa si ardeii se curata si se spala . Ceapa taiata cuburi , gogosarii taiati fasii se calesc in putin ulei .
se adauga carnea de vita in prealabil spalata si taiata cuburi + boiaua de ardei . Se prajesc impreuna cu grija sa nu se arda . Se pun 2 cani de apa ,sare , cimbru si patrunjel tocat si se fierb sub capac aproximativ 45 min .
spre sfarsitul fieberii cand carnea de vita e patrunsa se adauga carnatul taiat bucati , si bulionul de rosii [ daca e necesar in timpul fieberii se mai pune putina apa ]. Lasati sa scada pana se formeaza un sos consistent .
serviti cu mamaliguta fierbinte si cu muraturi preferate , eu am avut castraveti murati .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu carne de vita si carnati de casa afumati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|