Ingrediente
Sos din carne:
- 2 cepe mari
- putin ulei (cam 2 linguri)
- 2 linguri pasta de ardei (eu am pus pasta din borcan preparata de bunica)
- 1kg carne tocana (mix porc si vita)
- 2 morcovi razuiti
- sare (dupa gust)
- piper (dupa gust)
- 1 litru bulion (daca aveti ketchup preparat in casa puteti sa puneti 500 mil bulion si 500 ml ketchup)
- mirodenii ( oregano, busuioc, cuisoare)
Sos alb:
- 100 gr unt
- 4 linguri faina
- 800 ml lapte
- 4 catei usturoi
- sare, piper (dupa gust)
- 70 gr cascaval razuit
Mod de preparare
Sosul din carne:
Intr-o cratita se caleste putin ceapa (taiata marunt) cu pasta de ardei apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca incontinuu pentru ca aceasta sa nu se prinda. Dupa ce carnea are o culoare deschisa, se toarna bulionul si se adauga sarea, piperul si morcovul razuit. Se lasa la fiert circa 30 minute. Se condimenteaza cu oregano, busuioc si cuisoare si se mai lasa pe foc 10 minute.
Sosul alb:
Untul se topeste intr-o cratita dupa care se adauga treptat faina si se amesteca tot timpul. Apoi se adauga putin cate putin laptele amestecandu-se incontinuu pentru a nu se face cocoloase. Se adauga usturoiul zdrobit sarea si piperul. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga cascavalul ras si se lasa pe foc pana se ingroasa compozitia amestecand continuu.
Montare:
Pe fundul tavii se pune o foaie de copt care se unge cu putin sos de carne sau cu putin bulion. Apoi se aseaza un rand de paste de lasagna. Peste acestea se toarna un strat de sos din carne, iar peste acesta se toarna un strat de sos alb, iar apoi se razuieste un strat de cascaval. Se repeta operatiunea pentru fiecare strat. La sfarsit, pe marginea tavii se toarna putin bulion (sau ketchup de casa), iar deasupra se razuieste cascaval (cu cat mai mult cascaval cu atat e mai buna lasagna).
Tava se acopera cu o folie si se lasa la cuptor 25 minute dupa care se ia folia si se mai lasa 15 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|