Tocana cu costite si gat de batal

Postat de mihaelar63 in Oaie
11 Dec 2019 | 3241 vizualizari
Tocana cu costite si gat de batal

 A venit fratele meu in vizita si ma intrebam ce sa-i fac de mancare pe plac. Sotul vine cu sugestia :,, Batal , ca-i place ''. Nu de alta dar poftea si el. Daaca nu aveam cuptorul defect, acolo il puneam. Dar eu zic ca m-am descurcat. Nu am mai ajuns sa fac poze artistice la farfuria cu tocana, mamaliguta si muraturi. Cert este ca se lingeau pe degete de buna ce a fost. Bineinteles urmata de un pahar de vin alb .

Ingrediente

  • 2 kg costite si gat de batal
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 1 caciulie usturoi
  • 2 linguri pasta ardei cu telina-facuta in casa
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 1 lingura rasa boia dulce de ardei
  • 1 lingurita cu varf de pasta ardei iuti-facuta in casa
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 legatura patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1.  Carnea se portioneaza si se opareste cu apa clocotita .
  2.  Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt .
  3. Incepeti sa caliti ceapa si usturoiul in ulei pana devin sticloase .
  4.  Puneti  ingredientele  rosii: pasta de rosii, cea de ardei cu kapia , cea de ardei dulci si boiaua .Sarati si amestecati .
  5. Turnati in cratita 1 litru de apa fierbinte si puneti carnea la fiert .
  6. Asezonati cu cimbrisor , foaie de dafin si crengutele de cimbru si rozmarin .
  7. Puneti capacul si fierbeti la foc mediu pana carnea este moale .
  8. Din cand in cand completati cu apa daca este necesar .
  9. La sfarsit piparati si gustati .Sarati daca mai este nevoie .
  10. Dati prospetime tocanei cu mult patrunjel tocat verde .
  11.  Mamaliguta sa fie si ea gata de pus pe masa alaturi de muraturile preferate .

                        Pofta buna sa aveti !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu costite si gat de batal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Stufat de miel

Postat de AlexTeacher

Stufat de miel

Taie ceapa si usturoiul verde rondele. Taie carnea perpendicular pe fibra in cuburi mai mari. Carnea a fost curatata inainte de grasime si pielite. Incinge bine uleiul intr-un tuci si caleste...

Citeste continuarea

Pulpa de miel impanata cu sunculita afumata si usturoi

Postat de Constelatialeu

Pulpa de miel impanata cu sunculita afumata si usturoi

Pulpa o lasam la dezghetat de seara, apoi o spalam putin, o stergem cu un servet si o intepam din loc in loc, facem ca niste buzunarase. Intr-o farfurie punem sare, piper si cimbru si tavalim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2019, 23:00
Aici e de mine si costite si gat, am ce roade...
la 11.12.2019, 23:47
la 12.12.2019, 07:39
la 12.12.2019, 08:08
la 12.12.2019, 08:25

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking