Tocana de cartofi cu ardei copti si costita afumata
Postat de merisor67 in Porc 11 Aug 2015 | 5305 vizualizari
Din categoria mancaruri taranesti dar si traditional romanesti, am ales sa prepar aceasta tocana, aducandu-mi cu drag si dor aminte de vremurile copilariei cand mama prepara o astfel de tocana, buna de tot.
Era preparata vara, cand incepeau sa se coaca ardeii in gradina si se scoteau cartofii noi, iar ca ingredient principal folosea carnea de la garnita, cea de pe fundul vasului, pentru ca exact in perioada aceasta se termina.
Vai ce buna mai era, salivez la greu scriind reteta!
Eu nu am avut carne de la garnita, sau de la oala cu untura, ca nu in toate zonele se spune garnita :D, dar am luat niste costita afumata, sperand sa ma apropii cat de cat de gustul stiut.
Mda, nu prea se compara, dar deh, gustul acela mai era asezonat si cu iz de copilarie petrecuta la tara in aer curat si departe de factorii nocivi care acum se gasesc la orice pas....din pacate.
Inapoi la reteta
|