Tocana de cartofi cu ardei copti si costita afumata

Postat de merisor67 in Porc
11 Aug 2015 | 5305 vizualizari

Din categoria mancaruri taranesti dar si traditional romanesti, am ales sa prepar aceasta tocana, aducandu-mi cu drag si dor aminte de vremurile copilariei cand mama prepara o astfel de tocana, buna de tot. Era preparata vara, cand incepeau sa se coaca ardeii in gradina si se scoteau cartofii noi, iar ca ingredient principal folosea carnea de la garnita, cea de pe fundul vasului, pentru ca exact in perioada aceasta se termina. Vai ce buna mai era, salivez la greu scriind reteta! Eu nu am avut carne de la garnita, sau de la oala cu untura, ca nu in toate zonele se spune garnita :D, dar am luat niste costita afumata, sperand sa ma apropii cat de cat de gustul stiut. Mda, nu prea se compara, dar deh, gustul acela mai era asezonat si cu iz de copilarie petrecuta la tara in aer curat si departe de factorii nocivi care acum se gasesc la orice pas....din pacate.

Inapoi la reteta

Comentarii (29)

la 11.08.2015, 14:42
Da-l in puii mei de panini,eu din astea ca la tara vreau....
la 11.08.2015, 14:45
Vai ce bunatate ai facut!
la 11.08.2015, 14:50
ce mancare buna ai facut aici
la 11.08.2015, 15:35
Multumesc, Mirela, Anca!
la 11.08.2015, 15:38
Tare gustoasa
la 11.08.2015, 17:41
la 11.08.2015, 19:21
Ce buna o fi!
la 11.08.2015, 19:22
Criminala mancarea ta
la 11.08.2015, 19:25
la 11.08.2015, 19:52
la 11.08.2015, 20:19
Multzu, dragilor!
la 11.08.2015, 21:41
excelenta
la 12.08.2015, 21:40
Farfuriile astea ale tale ma omoara!
la 19.12.2017, 14:48
Minunat arata!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking