Ingrediente
- 1 kg cartofi roze
- 2 legaturi de ceapa verde
- 2 linguri cu legume deshidratate ( morcov,pastarnac, telina si patrunjel)
- 1 sticla de 750 ml cu amestec de rosii si ardei gras
- sare
- ulei pentru calit
Mod de preparare
Curatam cartofii si ii taiem in patru. Ceapa verde o taiem marunt. Punem o cratita pe foc sa se incinga, adaugam ulei, nu foarte mult, apoi adaugam ceapa verde, un praf de sare, apoia daugam si legumele deshidratate, amestecam si lasam la calit 5-6 min.
Apoi adaugam rosiile, cartofii si 1/2 de sticla cu apa, clatim sticla in care au fost rosiile. Dam cratita la cuptor cca 1 ora la foc mediu.
E gata cand sunt cartofii patrunsi. Eu am servit o portie langa o chifla cu ceapa, delicioasa si mancarea si chifla.....asa zic eu, voi ziceti ce vreti.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi cu ceapa verde, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|